telefoonnummer:
(0)6 33 03 82 25

Logo en Naam

B L O G

 

Het opnieuw ontdekken van je eigen mogelijkheden…..

 

Het is best even moeilijk om op gang te komen. Dat is mijn ervaring als het gaat om mijn lievelingssport wielrennen, het schrijven van een blog, persoonlijke ontwikkeling of uitdagingen die al langer op mij liggen te wachten. Mijn droom, coach zijn, interim beleidsmedewerker of projectleider kwam tot stand toen ik mijn eigen mogelijkheden ontdekte. Wat begon als een droom is geworden tot een hobby en kwam samen in mijn bedrijf 1+1=3support.

 

Het is even wennen zo’n bedrijfsnaam, 1+1=3support. Wat zit hier nu eigenlijk achter? Bij advisering, coachen of projectmanagement gaat het om synergie, samenwerken of een coöperatie die een product of dienst tot stand brengen. 1+1=3: de som der delen. Er is meer dan twee losse delen. Het gaat om een proces waarbij het samengaan van delen meer oplevert. Hoe mooi is dat! En hoe ziet dat er dan in de praktijk uit? Eén van de onderdelen die we kunnen inzetten tijdens coaching is het werken met delen. Delen zijn innerlijke gedeelten in de persoonlijkheid van de mens. Het zijn delen die een eigen behoefte hebben en kunnen zorgen voor innerlijke conflicten en tweestrijd. Deze delen bevinden zich in het onderbewuste, ook wel het domein van onze emoties. Ze hebben eigen strategieën en gedachtepatronen. Ons onderbewuste zit als een pakhuis vol creativiteit en mentale mogelijkheden. Wanneer we dat kunnen aanboren, dan kunnen we opnieuw onze eigen mogelijkheden ontdekken. Eén van de belangrijkste eigenschappen van delen is dat ze ooit deel waren van één groter geheel. Op onze levensweg komen we diverse trauma’s tegen. Deze trauma’s zorgen dat delen afgesneden worden van het groter geheel. Daardoor kunnen we ons incompleet, gehavend of geblokkeerd voelen. Tijdens coaching, een proces van persoonlijke ontwikkeling, doen we interventies die ons helpen bij onze zoektocht om weer één en volledig te kunnen worden.

Een project managen of een beleidsadvies ontwikkelen? Mooi als er een gewenst eindresultaat wordt bereikt: 1+1=2. Liever een stapje verder, een eindresultaat met nevenresultaten? Dat is het streven van 1+1=3support.

En dan nog een logo. Het was een uitdaging. Samen met een vormgever een logo ontwikkelen voor 1+1=3support.

Eén van de kleurensystemen waar we mee kunnen werken tijdens coaching is Spiral Dynamics. Het is een model dat bewustzijnsontwikkeling beschrijft op zowel persoonlijk als collectief niveau, gebaseerd op het werk van Dr. Clare W. Graves.

Het model kent de volgende kleuren:

  • Beige, overleven
  • Paars, geborgenheid
  • Rood, macht
  • Blauw, orde
  • Oranje, succes
  • Groen, gemeenschap
  • Geel, synergie
  • Turquoise, holistisch

Door op een simpele manier twee kleuren te kiezen en transparant te laten zijn krijg je 3 kleuren, 1+1=3. De cirkels kwamen tot stand omdat we als het ware tot de kern willen doordringen in vraagstukken. En bovendien beelden de cirkels het toelaten van iemand in je binnenste cirkel uit. Om hier meer gevoel of zicht in te krijgen, lees dan het gedicht  “ontmoeten” op mijn website eens. Tenslotte, 3 cirkels omdat 1+1=3support drie activiteiten aanbiedt: beleidsadvies, coaching en projectmanagement.

Vragen over deze blog of een ontmoeting gewenst?

Neem vrijblijvend contact met mij op. Ik ben bereikbaar via emailadres info@113support.nl of telefonisch via nummer 06 – 33 03 82 25.